Komean otsikon alla on tiukasti rajattu valikoima sarjakuvaa.

Yhteiskunnallinen spekulatiivinen fiktio ei tarjoa räiskyvää avaruusoopperaa, eikä ZAP-pyssyjä dinosaurustaisteluissa. Mutta sen parissa voi terävöittää kriitikkoa itsessään ja kummastella mihin ihmeeseen maailma onkaan, tai voikaan olla menossa. Tällaista tapahtuu, tai voisi tapahtua lähes nykyajassa. Eikös niin?

Aquila Oblige Gene Kurkijärven synkkä kertomus anarkistisen vallankumouksen taustoilta.

Aavekaupunki Jarmo Mäkilän ja Arto Mellerin kuvaus kaoottisesta tulevaisuudesta, jossa Suomi on katoamassa ja kenraalit näyttävät Nalle Virolaiselta.
Gilbert ja Jaime Hernandezin vaikuttava Rakkautta ja Raketteja saaga on päässyt suomessa esille Alpha -lehden ja yhden albumin kautta.

Birdland onkin sitten Gilbertin vähemmän vakavahenkinen eroottinen tai pornografinen irroittelu.

Chester Brownin tajunnanvirtateos ED Iloinen klovni kilpailee vankassa johtoasemassa kategoriassa "Parhaiten sisältöään vastaava teoksen nimi".

Kannattaa tutustua tämän klovnin ratkiriemukkaaseen elämään.
Aikuisten oikeesti.

Villiksi länneksi taantuneessa 3. maailmansodanjälkeisessä USA:ssa seikkaileva Jeremiah on Hermann "Comanche" Huppen jo 19 osaan kasvanut menestyseepos.

Tästä on tehty USA:ssa tv-sarja (nimiosassa Luke Perry), jota käsikirjoittaa Joe M. Straczynski. Hermannin osuutta ei amerikkalainen markkinakoneisto suuresti korosta.

Ensimmäinen osa Petolintujen yö julkaistiin Jalavan Suuri Sarjakuvakirja 3:ssa.
Osat 19 ja 20 LIKE on jumkaisuut omina albumeinaan.

Kuumetta Urbicandessa
Benoît Peetersin ja François Shuitenin sarjakuva-albumi (valitettavasti vain osa suurempaa kokonaisuutta), josta ei yhden jakson perusteella oikein voi sanoa, onko keskushahmona ihminen vai mystinen rakenne?

El Borbah
Charles Burnsin irvokkaalla huumorilla höystämiä "psyykkisiä" kauhukertomuksia.