Matkalla Avaruuteen - Space Family Robinson

Robinsonien avaruusperhe joutuu kosmiseen myrskyyn ja katoaa jonnekin suureen avaruteen. Matkallaan takaisin kotiin, he törmäävät jos jonkinlaisin planeettoihin ja kulttureihin. Seikkailut ovat kuin suoraan Star Trekista.

Onkos tämä sama kuin "Lost in Space"?
Melkein. SFR alkoi ilmestyä Yhdysvalloissa 1962. Kolme vuotta myöhemmin teki CBS myyväksi osoittautuneesta konseptista TV-sarjan. Nimi muutettiin ja muutama avainhenkilö vaihdettiin ja kas.. kysehän on ihan eri sarjasta.
Vastakepposeksi kustantaja (Gold Key) vaihtoi lehdenkin nimeksi "Lost in Space".

Siksipä siis sarjakuvassa ei ole Tri Smithiä, Pennyä, Robottia eikä (nyyh) Judya. Mutta onhan sentään alkuperäiset Tim ja Tam sekä vanhempansa Charles ja Cora (alkukielellä Craig ja June ??) Robinson, sekä ihastuttavaa 50-luvun amerikkalaista muotia kaikkialla galaksissa.

Ensimmäinen käsikirjoittaja oli Del Connell, mutta jo toisesta numerosta alkaen kynäohjaimiin kävi Gaylord DuBois. Piirtäjänä oli Dan Spiegle.

Sarja yritettiin herättää uudelleen henkiin 1977, mutta lopetettiin vain neljän numeron jälkeen.
Täytesarjna vanhassa lehdessä oli Kapteeni Rämäpää - Captain (Rex) Venture. Sarja alkoi valitettavasti vasta kakkososastaan, joten ihan startti jäi meillä näkemättä. Seikkailut jatkuivat non stoppina ensimmäisen 12 numeron ajan viitisen sivua kerrallaan, mutteivät koskaan johtaneet ratkaisuun saakka. Alkuperäislehdessä sarja jatkui vielä 17 numeron verran, mutta jäi sielläkin kesken. Seuraamista häiritsi myös yhden jakson puuttuminen lehden hypätessä numeroiden 3 ja 4 välisen alkuperäislehden yli.

Kapteeni Raimo Rämäpään pakollinen pulskempi sidekick (Scotty) ei meinannut kunnolla vakiinnuttaa suomalaista nimeään. Ensimmäisessä jaksossa hän oli Urho, parin numeron päästä hänet esiteltiin Tuomona, ja vihdoin tämän jälkeen nimi stabiloitui Timoksi.

Kapteeni Rämäpäätä käsikirjoitti ja piirsi Robinsonienkin tekijät Gaylord DuBois ja Dan Spiegle.