LENTÄJÄT, JOTKA OVAT KOHDANNEET UFON, eli scifisisällöltään vain satunnaisia sattumia,
joilla sankarit saadaan uudenlaiseen pinteeseen.

Sivulla on esitelty muidenkin kuin lentäjien scifistisiä kokemuksia.
Näitä kohtaamisia kaipailen lisääkin. Jos tiedät jonkin "ei scifihahmon" tieteisseikkailusta, lähetä minulle sähköpostia , niin lisään tiedot sivulle. tapio.ranta-aho(miuku) pp inet fi

BIGGLES

Majuri James Bigglesworth, tuttavallisesti Biggles on lentäjä-ässä ja samalla Brittiläisen salaisen palvelun kylmäpäinen agentti. Biggles astuu remmiin siinä vaiheessa kun muut luopuvat tehtävästä sen vaarallisuuden vuoksi.
Albumissa "Ääniä avaruudesta" ilmestyy ilmakehään jättimäinen avaruusasema, joka hallitsee koko Maapalloa atomiraketeillaan. Asema lähettää kiristyskirjeitä ja uhkavaatimuksiaan kylmän sodan eri puoliskoille. Ilmeisesti kaikki muut (mukaan lukien James Bond?) ovat luopuneet tehtävästä, koska paikalle kutsutaan Länsi-Euroopan maiden yhteistuotantoavaruusalusta Eurosukkulaa koelentävä Biggles.

TOMMY BANCO

Eddy Paape, ranskalais-belgialaisen sarjakuvan suurista nimistä aloitti sarjakuvapiirtäjän uransa samassa studiossa sellaisten herrojen kuin Morris ja Peyo kanssa. Sittemmin hän on tehnyt runsaasti yhteistyötä Jean-Michel Charlierin kanssa. Paapen oma suurin sarja Luc Orient on tiettävästi täysin tuntematon Suomessa. Tommy Banco, joka oli menestykseltään vähintäänkin kakkosluokkaa Luc Orienteen verrattuna on sentään löytänyt tiensä Super pokkareiden sivuille.
Super pokkarissa 5 Tommy Banco kohtaa maapallolle tömähtäneitä muukalaisia scifiseikkailussa "Avaruushaaksirikko". Mutta miksi haaksirikkoiset ovat lähinnä käkkineet yli sata vuotta, ennenkuin lähtivät asemistaan liikkeelle?

DAN COOPER

Kanadan ilmavoimien pilotti Dan Cooper seikkailee alkukielellä noin 50 albumin verran. Ensimmäiset 1955 alkaneet jaksot olivat futuristisia avaruustutkimusseikkailuja, mutta tarinat maallistuivat vähitellen pääosin tavanomaisiksi lentäjäsarjoiksi.

Suomeksi Albert Weinbergin tekemistä Dan Cooper scifisarjoista on ilmestynyt Nasta lehdessä 1959-1960 "Suuntana Mars", sekä "Lentävien lautasten arvoitus" Zoomissa 1974-15..23.

TEX WILLER on törmännyt muukalaisiin ainakin neljästi.

1971-4..5 uusintana Kronikka 2 ja 3: Vihreä kuolema Tex ja Carson tapaavat Wilcoxin pikkukaupungissa vanhan ystävänsä Ben Rufuksen, joka on saanut halvalla kultakaivoksen. Kaivoksessa tapahtuu omituisia asioita, joten Tex ja Kit päättävät ottaa selvää, mitä on tekeillä. Kaivos sijaitsee syrjäisessä Last Hopen yhdyskunnassa, jossa on miehiä kadonnut salaperäisesti. Seudun Apashit ovat myös joutuneet pahan voiman orjuuteen.
Kaiken takana on yksi mystillisimmistä vastustajista, mitä Texillä on koskaan ollut. Vastustaja on nimittäin ulkoavaruudesta tullut olio, jolla on hallussaan vaarallinen sädepyssy.

1975-1..2 Kuolema tulee taivaalta Todella eriskummallinen seikkailu, jossa mukana ei ole yhtään ainutta roistoa, mutta ruumiita syntyy sitäkin enemmän. Tapahtumat saavat alkunsa kun Hopien alueelle putoaa eräänä yönä valtava meteoriitti. Sen synnyttämässä kraaterissa alkaa kasvaa outoja kasveja, joista irtoaa liikkumaan kykeneviä pyöreitä, piikikkäitä palloja. Nämä kykenevät tappamaan ihmisen tai eläimen silmänräpäyksessä ampumalla myrkyllisen piikin. Tämän jälkeen kasvi imee uhrinsa veren kuiviin. Kasvin ominaisuuteen kuuluu vielä se, että se liikkuu vain öisin.

1987-5..7 Kadonnut maailma lehdissä Tex ja kumppanit matkaavat pohjoiseen tutkimaan Mount Rainierin vuoren outoja tapahtumia. Vuorelta on löytynyt kultaesiintymiä ja siellä väitetään asuvan salaperäisen heimon, joka tappaa kaikki vuorelle tunkeutujat. Kyseessä ei ole ihmisrotu, sillä heidän nahkansa ovat suomupeitteisiä.

1996-4..6 Valo avaruudesta. Avaruudesta tipahtaa meteoriitti, joka osuu suoraan kaivoon syrjäisellä Good Waterin kauppa-asemalla. Meteoriitti sisältää vaarallisia, nopeasti leviäviä pieneliöitä.
Tex ja Carson ajavat Link Johnsonin koplaa takaa, ja saartavat nämä sisälle kaupparakennukseen. Piirityksen aikana roistot juovat pilaantunutta vettä, ja saavat tappavan loisen sisäänsä. Loinen ottaa nopeasti isäntänsä valtaansa, ja muuttaa tämän eräänlaiseksi zombieksi. Uhri tulee täyteen kasvaimia, ja yrittää joko levittää tautia muihin elollisiin olentoihin, tai käyttää niitä ravinnokseen. Myrkytyksen saanut imee uhrinsa kuivaksi verestä ja nesteistä. Näyttää myös siltä, että tämän salaperäisen olennon vallassa olevilla on yli-inhimilliset voimat eivätkä luoditkaan pysty vahingoittamaan niitä.

Tex kuvaukset ovat pääosin peräisin Lauri Vartiaisen mahtavilta TEX WILLER sivuilta.

TOM JA KIM eli Tim Tyler's Luck, eli Timo Terävä.

Perinteisten Afrikkaseikkailuiden lisäksi Kippari Kallessa 1954-12 on esitetty kadonneen kaupungin ja sieltä löytyneiden korkeakulttuurikeksintöjen tarina.
Sama tarina on esitetty myös Jalavan albumissa Tim Tyler 1949-1952 ja osittain Sarjakuvalehdessä 1953-13..22.

JOONAS

Veikko Savolaisen alter ego sai vieraakseen kauniin Tau-Cetin tässä alunperin 1969 Koti-Postissa ilmestyneessä seikkailussa. Tarina on julkaistu uudelleen 1983 Jalavan kustantamassa JOONAS sarjakuvakirjassa.

Kyllähän kauniiden avaruusnaisten kanssa pärjäisi, mutta kuka se äijänkäppyrä on joka tuli perässä?

JONNI HUIMAPÄÄ

käväisi mystisessä maanalaisessa valtakunnassa Sarjakuvalehdissä 1954-21..1955-22.

Sama seikkailu löytyy myös mustavalkoisena Johnny Hazardin "Wanhat Sarjat" albumista.

MICHEL VAILLANT

Michell "Mic" Vaillant, ralliautojen ja moottoripyörien taitaja, joka toki tunnetaan vahvimmin Formula 1 kuskina uppoutuu uneksimaan tulevaisuuden, vuoden 2000 Formulasirkuksesta Super S lehden numerossa 1980-3. Jakso on ytimekkäästi nimeltään "Michell Vaillant vuonna 2000".
Tulevaisuuden visioissa on muun muassa Vaillantin normaalivaihteeton kiituri, neljällä etupyörällä varustettu Lotus, sekä Tyrell, jota pukkaa vauhtiin erikoiskeveä moottori. Monthelry 2000 radan soikeaan katsomoon mahtuu 200 000 katsojaa, jotka näkevät samanaikaisesti koko radan.
Yksi vain ei tulevaisuudessakaan muutu... Mic voittaa myös Montheryn Ranskan grand prixin. Häkkisen sijoitusta ei mainittu.

RIP KIRBY

Rip Kirbyssä on joitakin scifiseikkailuja. Yksi niistä "Kadonnut kaupunki" löytyy Agentti X9 lehdestä 1991-3.
Uusi Atlantis, teknologisesti valovuosia taviksia edellä oleva yhteiskunta uhkaa paljastua. Vahinko sattuu tärkeän tehtävän aikana. Blondi Uudesta Atlantiksesta tahtoo välttämättä orkidean hiuksiinsa ja käy varomattomasti poimimassa sellaisen sademetsästä. Pahaksi onneksi professori on liikkeellä samaisessa metsässä ja pääsee perille Uuden Atlantiksen sisäänkäynnistä. Koska kukaan muu ei voi tilannetta pelastaa, apuun on kutsuttava Rip Kirby.

AGENTTI X9 - CORRIGAN

Agentti X9 realistisempi inkarnaatio (Agentti Kelly on se kepeämpi versio) on myös saanut osansa Maapallon ulkopuolisesta osaamisesta. Tohtori 7 (jotakin Fu Manchun ja Tohtori No:n puolestavälistä) on suurella osaamisellaan ja mammonallaan rakentanut päätähuimaavia kokeita ja kojeita Corriganin päänmenoksi.

Näiden robottiseikkailujen lisäksi kannattaa mainita Agentti X9 1984-4 "Vuoren salaisuus". Vieraalla planeetalla asuva ylivertainen kansa saapuu pitkästä aikaa, ensimmäistä kertaa sitten Rooman valtakunnan aikojen, Maapalloa tutkimaan. Ihan uteliaisuuttaan he aikovat tehdä ihmiskokeita ja viedä yhden tutkimusaseman verran ihmisiä eläintarhaansa. Kaikki alkaa yhden tutkijan katoamisen aiheuttamasta hädästä. Vuorilta löytyykin luuranko, mutta voi helpotus, se onkin onneksi vain venäläinen tiedemies, eikä kukaan tärkeä ihminen. Luvassa sädepyssyjä ja nyrkkitappeluita.
Sarjakirjassa 116 "Kauhujen portti" Corrigan tutkii lukitun huoneen mysteeriä. Professori Questor on kadonnut laboratoriostaan selittämättömällä tavalla. Corrigan muitta mutkitta käynnistää professorin hallinkokoisen laboratorion biljardien arvoiset kojeet kokeillakseen, onko niillä osuutta katoamiseen. Ja onhan niillä. Kojeet avaavat oven toiseen ulottuvuuteen, vieraaseen maailmaan. Ja siitäkös vasta seikkailu syntyy. Meno on niin makeaa, että sarjakuva-alan suuri nimi Archie Goodwin ei varmastikaan muistanut käsikirjoittavansa yleensä vähän kuivakkaa Corrigania. Joskin sama käsikirjoitus on nähtävissä myös SHOKKI-lehden 1971-1 tarinassa Ovi (myös Goodwinin käsialaa).