King Kong - Mytek the Mighty

King Kong, oikealta nimeltään Mytek the Mighty, sai suomenkielisen paremmin myyvän ja aikansa lapsilukijat sekoitaneen nimensä Ranskan ja Ruotsin käännösten mukaan. King Kong on jättiläisrobotti, eikä sillä ole mitään tekemistä neitoon rakastuvan jättiläisapina Kongin kanssa.

Aurinkoenergialla toimivan King Kongin rakensi Afrikassa kiviluolaan kätketyn laboratorionsa rippeissä Professori Boyce apurinaan Gogra. King Kong sai hahmonsa apinajumala Mytekiltä, Akariheimon voiman symbolilta ja palvonnan kohteelta. Boycen tarkoituksena oli rauhoittaa heimojen sotaisa elämätyyli tällä ylivoimaisella hahmolla.

Kantona kaskessa oli kuitenkin Gogra, virallisesti kaikkia vihaava katkeroitunut kääpiö. Sarja kertoo kuinka Gogra yrittää varastaa King Kongin, rakentaa omia jättiläisrobottejaan kaksintaisteluja varten, tai muuten vain yrittää tuhota koko ihmiskunnan.

Tässä oppilukemista vaikkapa Martin Saarikankaalle. Miksi tuhlata miljuunia euroja ja ihmistyötunteja laivanrakennusprojetiin, kun kiukkuinen kääpiö pystyy samaan yksin muutamassa päivässä.

King Kongia käsikirjoitti Tom Tully ja kuvittivat ainakin Bill Lacey ja Eric Bradbury.

Lopussa kuvattuna myös "oikeat" King Kong sarjikset ja kaltaisensa.